Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви днес,

...
Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви днес,
Коментари Харесай

Бразилският президент повтори обещанията си в реч по случай 100 дни от началото на мандата му

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва съобщи през днешния ден, че е сигурен, че новата бюджетна рамка ще бъде утвърдена от конгреса, до момента в който държавното управление му отваря нова страница в политическата история на страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада, която отбелязва 100 дни от началото на мандата му, Лула сподели, че към момента счита, че лихвените проценти са " прекомерно високи " и пречат на икономическия напредък, само че е сигурен, че конгресът ще утвърди дълго чаканата нова бюджетна рамка.

Левият държавен глава, който стартира своя трети мандат като президент, разяснява също и митингите на 8 януари, в които последователите на някогашния президент Жаир Болсонаро щурмуваха държавни здания в столицата Бразилия, стремейки се да провокират боен прелом единствено дни след встъпването в служба на Лула.

" Крайнодесните не желаеха да слязат от власт ", съобщи Лула. " Започваме нов стадий в историята на Бразилия, оптимизмът ми не е пресилен ".

Лула сподели, че Бразилия скоро ще започва търгове за слънчева и вятърна сила и че няма да изпусне опцията да трансформира най-голямата страна в Южна Америка в център за производство на зелен водород.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР