Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва няма да

...
Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва няма да
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия отмени участието си в срещата на върха на БРИКС заради тежко падане в банята

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва няма да отиде в Русия за срещата на върха на БРИКС заради пострадване, получено при рухване в банята, оповестяват Globo и UOL, базирайки се на източници.

Публикациите разказват случилото се. След като се завърнал от Сао Пауло, президентът отишъл в банята на своята резиденция - двореца Алворада, където седнал на скамейка, само че тя се прекатурна. Лула паднал и блъснал главата си, наранявайки тила си. Откаран е в болница, където са му създали няколко шева.

В здравното умозаключение, съгласно Globo, се приказва за порезна рана на тила, а на ядрено-магнитен резонанс е открито леко кървене - признак на леко мозъчно разтърсване. Тази област съдържа тилната кост, която е обвързвана с гръбначния дирек, и тилната част, ситуирана в задната част на мозъка. Сериозното пострадване на тази част на главата заплашва да докара до слепота или неспособност за различаване на предмети, написа изданието. Според него лекарите са посъветвали политика да анулира пътуването си до Русия и да си почине три дни, най-критичните дни за мозъчен оток. Лекарите означават, че президентът е добре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР