Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се е поставил под домашна

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се е поставил под домашна
Коментари Харесай

Болсонаро под карантина след участието си в Общото събрание на ООН

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се е сложил под домашна изолираност след завръщането си от присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк и е отменил планувано пътешестване, тъй като министърът на опазването на здравето Марсело Кейрога е дал позитивен резултат от тест за ковид, съобщи Ройтерс.

Бразилският здравен регулаторен орган Анвиса е предложил цялата президентска делегация за Общото заседание на Организация на обединените нации да се сложи в изолираност и да си направи още проби.

Болсонаро, който е песимистичен към имунизациите и се хвалеше, че не се е ваксинирал, подцени разпоредбите на Организация на обединените нации, които изискваха всички присъстващи на Общото заседание да бъдат имунизирани, предава Българска телеграфна агенция. 

Кейрога е придружавал Болсонаро на среща във вторник с английския министър председател Борис Джонсън. Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дуярич сподели, че евентуално контактните лица измежду личния състав на Организация на обединените нации са открити, а Кейрога не се е срещал с генералния секретар Антониу Гутериш. " Засега не са открити близки контакти измежду личния състав на Организация на обединените нации ", сподели Дуярич. Болсонаро е бил единственият неимунизиран член на бразилската делегация.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР