Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов взе отношение по повод думите

...
Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов взе отношение по повод думите
Коментари Харесай

Атанас Караиванов с остра реакция след брифинга на Младен Кръстаич

Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов взе отношение във връзка думите на Младен Кръстаич по време на конференцията преди дуела против Албания във вторник. Националният селекционер съобщи следното: „ Не е моментът да приказвам тук за огромния проблем в българския футбол, тъй като ще наподобява като опрощение. Вижте в Сърбия и Хърватия какъв брой чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското състезание не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се усещам българин, не би трябвало аз да устройвам паспорти за българските деца. Ако това продължи като наклонност, вас скоро няма да ви има “, сподели Младен Кръстаич на конференцията в Тирана.

Ето позицията на Атанас Караиванов след оценката на Кръстаич:

„ Договорът на Младен Кръстаич като народен селекционер на България би трябвало да бъде преустановен незабавно след тази конференция. Той няма нито действителни, нито морални пълномощия да дава оценка на футболното състезание на нашата страна. Мога да го уверя, че, по редица критерии, равнището на efbet Лига е по-високо от това в Сърбия и Хърватия, които служителят на Българският футболен съюз ни дава за образец. Вместо да си подаде оставката, след позорната загуба от Литва в събота в центъра на София, през днешния ден Кръстаич реши да " закрива българското състезание " от Албания. Балканска война. Колко чужденци ще играят в тимовете на ЦСКА, Левски, Лудогорец или Ботев Враца, няма по какъв начин да се взема решение от човек, който през последните месеци с всеки мач ни убеждаваше, че не схваща нищо от футбол. Националният ни тим в никакъв случай не е играл толкоз едва и комплицирано, изборът на титулярен състав, тактичност и смени в никакъв случай не са били толкоз пародийни. Жалко за момчетата, които са в невъзможност “, съобщи Атанас Караиванов.

„ В професионалния футбол у нас има картотекирани 711 професионални футболисти, от които 511 в клубове в Първа лига. Броят на чужденците е 180 за Първа и 36 за Втора лига или към 30% от всички играчи, без да броим играчите с аматьорски контракт във Втора лига. Проблем на нашите момчета е да се преборят за титулярните си места. Клубният футбол на Стария континент от дълго време не се дели на " локални и чужденци ". Човекът, който поставя неистови старания да закрие националния ни тим, през днешния ден ни заплаши, че има заплаха да закрием шампионата. Имам доста другари сърби, в това число и във футбола, с които съм работил дружно. Подобен образец не бях срещал ", добави той.

" Като президент на БПФЛ чакам реакция на Борислав Михайлов и ИК на Българския футболен съюз и освобождението на Кръстаич, каквото е и желанието на цялата футболна общност у нас и почитателите на футбола “, приключи Атанас Караиванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР