Президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов откри Конгреса за

...
Президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов откри Конгреса за
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Мислех, че общата визия за програмата ни, създадена с експертите от УЕФА, е взела връх над този лов на вещици

Президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов откри Конгреса за избор на негов заместител и разгласи, че записаните делегати са 464, което е задоволително Общото заседание на БФС да стартира.

Във встъпителните си думи Михайлов разгласи: „ Конгресът може да стартира, защото все още имаме регистрирани 464 делегати, това е повече от половината и е безусловно задоволително. Когато отново тук преди по-малко от 2 години единомислещо приехме тактиката за развиване за интервала 2022-2026 година, не имах вяра, че толкоз скоро още веднъж иска ми се постанова да откривам Конгрес на БФС. Не имах вяра, тъй като имах чувството, че сме над тези пристрастености, които изпратиха футбола ни в безтегловност. Мислех, че общата визия за програмата ни, основани с специалистите от УЕФА, които предизвикват прагматичното и националното мислене, са взели връх над този лов на вещици, на който се бяхме нагледали и наслушали. Оказа се тъкмо противоположното. Дори това не ме визира или наскърбява, тъй като на отчаяние и изменничества съм навикнал в тези години, в които заемам тази позиция.

Боли ме по-скоро от това, че усърдната работа, следването на тактиката малко по малко, осъществяването и преизпълнението на поставените цели и задания, напъните на БФС под мое управление да постави основите на положително и ярко бъдеще, всичко това бе зачеркнато по нападателен, безсрамен и вулгарен метод. Всеки може да приказва за цветя и рози, всеки може да приказва за най-хубавите практики и да дава образец за най-развитите страни, само че тънкият и значимият миг е да осъзнаваш своята действителност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските условия, които няма по какъв начин да финтираш и да пренебрегнеш единствено с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш обстановката с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш. Това върших аз, това правихме в последните 18 толкоз сложни за страната ни години.

Всички би трябвало да признаем, че  футболът е разследване на страната и обществото, а не противоположното.

След малко ще имате опция да се запознаете с доклада за осъществяване на тактиката ни за по-малко от половината от интервала, който всички вие единомислещо приехте.

Ще получите ясна визия къде сме съумели, къде сме срещнали компликации, какво сме създали и какво предстоеше да създадем.

Ще може да извършите действителна сметка за разликата сред достоверния ангажимент и популизма с етикет ангажимент. Него, допускам, ще го чувате много в хода на идното заседание. Изводът оставям на вас, господа делегати, разгласявам Конгреса на Българския футболен съюз за открит “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР