Президентът на БФС Борислав Михайлов не успя да намери място

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов не успя да намери място
Коментари Харесай

Боби Михайлов вече не е член на Изпълкома на УЕФА заради два невалидни гласа

Президентът на БФС Борислав Михайлов не съумя да откри място за рекорден трети път в новия Изпълком на УЕФА поради два невалидни гласа. Михайлов изкара два мандата в Изпълнителния комитет и бе измежду десетте претендента, само че този път не му стигнаха едвам два гласа, с цел да бъде определен по време на гласуването на 43-ия конгрес на централата, който се организира в Рим. Бившият капитан на националния тим на България беше изпреварен в доста оспорвана борба от представителя на Украйна, които получи 27 гласа. Проблемът е, че два невалидни вота попречиха на Михайлов да отиде на балотаж. Това се случило, откакто двама от представителите на конгреса дали невалидни бюлетини. Те дали своят вот за девет представители, вместо осем, като техният избор беше анулиран.

Така Михайлов събра 25 гласа, само че те за доста малко не бяха задоволителни за влизането му в Изпълкома. Новият изпълнителен орган на УЕФА през днешния ден маза 8 (7 мъже и по право една жена) от общо 16 членове на Изпълкома, както и президента на централата. За злощастие България загуби своя представител измежду най-важите позиции в европейския футбол. Михайлов е извънредно почитан от водещите фигури във футбола на Стария континент, както се вижда и от резултатите, където се размина с доста малко за трети следващ мандат.

В Изпълкома на УЕФА, който бе определен с четиригодишен мандат, от през днешния ден влизат Арманд Дука (Албания), Фернандо Гомеш (Португалия) Йеспер Мьолер Кристенсен (Дания), Андрий Павелко (Украйна), Луис Рубиалес (Испания), Шандор Чани (Унгария) и Давор Шукер (Хърватия), до момента в който Флорланс Ардюен (Франция) влиза по право от женската квота. Борислав Михайлов пък остава единственият българин с изключителните осем следващи години в Изпълкома на УЕФА.

" Нищо ужасно не се е случило, това са избори. Имаше две невалидни бюлетини, в случай че бяха постоянни, отивах на балотаж. Резултатът ми е даже с един глас по-добър, в сравнение с предходния конгрес. Осем години бях в изпълкома, различен българин не е бил и четири. Връзките си ги имам, продължаваме да работим по плановете, които сме почнали ", разяснява Михайлов пред 24 часа от Рим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР