Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе със силни думи навръх

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе със силни думи навръх
Коментари Харесай

Михайлов със силни думи: Преминах през много трудности и спечелих доста битки

Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе със мощни думи точно на 59-ия си рожден ден. Бившият вратар на българския народен тим направи равносметка на случилото се през миналата година в специфичен пост в своята „ Фейсбук “ страница.

Ето какво гласят думите на Михайлов:

Рождените дни по традиция са време за равносметка на случилото се през миналата година. За мен последните 12 месеца бяха извънредно динамични и богати на събития – убедих се в лоялността на доста хора, завоювах доста борби, съумях да мина през сложни моменти и доближих до значими заключения както в персонален, по този начин и в професионален проект.

Вместо равносметка за всичко, случило се в последната година обаче, избирам да подчертая това, което аз и ръководеният от мен Български футболен съюз съумяхме да правим единствено в границите на 40 дни от началото на календарната 2022 година:

✔️ Обещаното реструктуриране и ободряване на БФС към този момент е реалност. С назначението на млади и енергични хора на основни позиции в централата имам вяра, че осъществихме нужното подмладяване с мисъл за дълготрайното бъдеще на българския футбол.

✔️ Успяхме да притеглим световноизвестно име отпред на Съдийската комисия в лицето на унгарския топрефер Виктор Кашай, като по този метод добавихме качество към българското съдийство, откакто към този момент сполучливо въведохме в приложимост системата VAR.

✔️ Заедно с най-изтъкнатите специалисти на УЕФА завършихме втория стадий от изработването на стратегическа стратегия за развиването на българския футбол в идващите 4 години, а и оттатък тях. Убеден съм, че присъединяване ни в плана "Футболни федерации на бъдещето " ще ни обезпечи големи вероятности за осъществяване на всичките ни упоритости.

✔️ Още на конгреса през октомври подсигурявах цялостна цифровизация на футбола ни в най-кратки периоди и в края на януари и в аматьорския футбол бе въведена системата за електронно картотекиране, която не просто ще улесни клубовете при вписване на състезатели и треньори, само че и ще ги облекчи финансово.

✔️ Мъжкият народен тим още веднъж ще играе влиятелни другарски срещи в подготовката си за Лигата на нациите. Радвам се, че младият отбор на Ясен Петров, на който гласувахме цялостно доверие, ще срещне международния вицешампион Хърватия и домакина на тазгодишния мондиал Катар. Това е следващ отзив за положителния интернационален имидж на Българския футболен съюз.

✔️ Организирахме и невиждано стратегическо изследване за българския футбол с присъединяване на всички заинтригувани страни в процесите. Мнението на клубове, школи, академии, треньори, футболисти, съдии, деятели, синдикати, представители на медиите и на локалните и държавни органи, футболни сътрудници и почитатели е фундаментално за създаване на допустимо най-ефективния модел за развиване на българския футбол.

✔️ Накрая, само че не на последно място, БФС продължи усърдната си работа в поддръжка на всеобщия и детско-юношеския футбол, като подкрепя провеждането на редица шампионати и надпревари при подрастващите, включително и благотворителни начинания.

⚽ Всичко, изброено дотук, осъществено в границите на месец и половина, ме задължава да продължа да работя интензивно за по-доброто бъдеще на българския футбол, което би било допустимо само посредством обединяване на цялото ни футболно семейство. Ако има нещо, което си поисквам на днешната дата, е точно това - да бъдем сплотени в името на футбола, който всички заслужаваме.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР