Президентът на БФС Борислав Михайлов говори след извънредно заседание на

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов говори след извънредно заседание на
Коментари Харесай

Боби Михайлов: До две години може да имаме ВАР

Президентът на БФС Борислав Михайлов приказва след изключително съвещание на Изпълкома, на което разгласи смяната във формата на Първа лига. Взето е решението последният тим в класирането да завършва присъединяване си в шампионата след 32-ия кръг, а не да играе плейоф за оставането си в елита, както беше до момента. Така ще бъде в идващите три години, написа Sportal.bg.

" Тази година приключихме третата година от този план и ще продължим още три години единствено с тази смяна. Отбор, който е взел минимум точки, не е доста разумно да играе в плеофите за оставане в групата. Този с минимум точки би трябвало да изпада, както се случва в шампионатите без плейофи ", стартира Михайлов.

" След 32-ия кръг изпада този тим и по-късно всички тимове играят един и същи брой мачове. Броят на мачовете се резервира. Всички хора, фенове и телевизия са удовлетворени от този формат. Първенството е доста забавно. Не се знае кой ще бъде първенец. Има спор кой ще изпадне. Има напрежение във Втора лига кой ще бъде на бараж. Смяната на схемата е оправдана. По никакъв метод изваждането на Верея няма да се отрази на българския футбол. Това са сигнали на УЕФА, има задоволително подозрения. Самите ръководители на Верея са знаели за това нещо, били са и санкционирани. Никъде не е представен различен тим. Обвиненията са единствено против Верея. Работим доста съществено против черното тото. Преди 4 години имаше 46 сигнала против български тимове. Сега има пет против български тим. По устав на петия сигнал тимът се вади от групата ", добави президентът на БФС.

" До две години е реалистично чисто финансово да въведем ВАР. Ние би трябвало да преценим дали е уместно за бълхгарския нрав и родните игрища. Аз желая да се убедя самия себе си, че е от изгода на българския футбол. Когато озрее моментът няма пречка да се вкара ".

" Процедурата по лицензирането не е завършила. Към момента нещата не наподобяват зле за клубовете. В момента се гледа единствено Първа лига. Нещата са много по-добре. Всички са удовлетворени от работата на лицензионната комисия. Клубовете получават поддръжката на комисията ", приключи Михайлов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР