Президентът на БФС Борислав Михайлов гостува в предаването „Гостът на

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов гостува в предаването „Гостът на
Коментари Харесай

Михайлов: Готов съм да управлявам още четири години българския футбол

Президентът на БФС Борислав Михайлов гостува в предаването „ Гостът на Sportal.bg ". Легендарният вратар приказва по горещата тематика за идния конгрес и призна, че той не води война във футбола. Босът на футболната ни централа призна, че до момента в който се е бил отдръпнал си е взел много поучения.

"Конгрес на 12 октомври ще има. Ние съблюдаваме законите. Не знам дали е вярно това решение да се взема от съда. За първи път това се случва в България. Много неща би трябвало да организираме. Нашите съперници не обясниха за какво толкоз бързат за провеждането на конгрес, щом има плануван за март месец. По този метод вкарват българския футбол в напрежение и интриги. Те си вкараха и по електронен път, и документално документи за привикване на конгрес. 35 клуба от тяхната подписка не дават отговор на изискванията. В съда никой не е обърнал внимание на нашите доводи. Нито датата дава отговор на желанието на тези 190 души. По това време играем със Северна Ирландия и шампионатите вървят. Както и да е – конгрес ще има и той ще се организира по всички правила “, съобщи Михайлов.

"За първи път конгресът на БФС е призован от съда. В дневния ред няма нищо изобретателно за в бъдеще. Нито има стратегия за бъдещо развиване, нито има бюджет за идващите четири години. Ще проведем конгреса по този дневен ред. Когато се върнах, споделих, че се връщам, с цел да си изкарам мандата. Бях подсилен от над 300 клуба, които желаеха да има постоянен конгрес, в който всеки да си изложи вижданията. Мандатът е до март. Точка втора е: „ Прекратяване на мандата “. Конгресът се организира по тези точки и ще бъде легален. “

"След 2019-а година на два пъти моите сътрудници се пробваха да създадат конгрес, само че се отлагаше поради пандемията. Един път имаше предпочитание за конгрес от господин Порточанов, само че му бе отказано поради дефицит на клубове - 1/3. Завръщането ми не съответствува с кандидатурата на господин Бербатов. Имах предпочитание да си завърша мандата, с цел да бъде всичко по този начин, както би трябвало да бъде “, разяснява именитият вратар.

"Трудно е да бъда упрекван в липса на морал от хора, за които всички знаят какво са създали. Да, в действителност бях изтощен. Имаше доста напън. Когато си най-отгоре, мястото е най-ветровито. Всички знаят, че случилото се на мача с Англия не е инцидентно. България в никакъв случай не е била расистка страна. Всичко беше квалифицирано. Взех си доста поучения за измененията, които би трябвало да бъдат направени. Всички точки по нашата стратегия са изпълнени на над 100%. Има доста неща, които би трябвало да се надграждат. Постоянно сме в контакт с клубовете и сме ги питали какво не има харесва, с цел да бъде поправено. Футболният съюз провежда шампионатите във всяка една страна ".

"Много пъти споделих, че тематиката е забавна за публицистите. Ще има конгрес. Има изключителна обстановка в страната и тя е пандемия. Аз по тази причина желаех да има време. Не единствено Бербатов е претендент, не е и единствено Михайлов претендент. Благодаря на хората, които до момента са ме избирали и поддържат кандидатурата ми. Трябва да има креативност. В съпоставяне с страни към нас, сме доста по-добре. Погледнете другите страни на какво равнище са откъм игрища, осветяване. Румъния е три пъти по-голяма от България. Надявам се страната ни да продължава да влага в спорта. Трябва да бъде изработен най-малко един народен стадион и няколко по-малки. Според мен ще има нов народен стадион. Когато в Северна Македония направиха стадион, всички споделиха: „ Ето, вижте, футболният съюз нищо не прави “. Не! Не футболният съюз прави игрища, а страната ", добави президентът на БФС.

"Не е правилно, че по мое време не сме имали триумфи. Последното ни присъединяване на огромен интернационален конгрес е европейското състезание през 2004 година, когато към този момент бях в управата на БФС. На Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров съм им бил началник по това време. Когато Иван Славков, лека му пръст си потегли от Португалия, аз останах и им бях началник. Аз нямам проблем с никого от тях и в никакъв случай не сме се карали. Беше неуважително от страна на Бербатов да не ме поздрави на мача с Литва. Аз персонално не го видях тогава. Амбициран съм да повеждам Българския футболен съюз и през идващите четири години. Исках да си довърша сегашния мандат, само че прекомерното говорене против мен ме стимулира още повече. Смятам, че има още какво да дам на българския футбол. "

„ Обещахме преди три години и половина инвестиция за шест милиона в инфраструктурата, а инвестирахме 12 милиона. Не могат хора, на които сме плащали образованието в УЕФА, да споделят, че са по-запознати от мен с нещата в УЕФА. Аз съм в положителни връзки с всички. Петър Величков и Боби Станков, преди да стартират акцията с Бербатов, ми се обадиха и ми споделиха, че отиват в екипа на Бербатов. Тогава нямах желание да се връщам. Нямаме спор, нямам проблем никакъв, не може човек да споделя противоположното на истината. Помагал съм на Боби Станков да се развива, беше отличен чиновник, Величков беше 8 години в изпълкома, не повеждам престрелка с никого. Всеки има глава на раменете си. “

„ Няма късмет да има война във футбола! Футболът постоянно се е оправял - с държавна поддръжка или без поддръжка, по време на пандемия, няма случай някой да не си е взел заплатата на първо число, откогато съм президент. Няма значение, че е пандемия. Увеличава се броят на играчите, БФС има електронно състезание - всички равнища, в това число дами, всичко е налично, много напред сме като развиване. Първенството ни е забавно, добре се представяме в евротурнирите, не считам, че има нещо изключително във футбола ".

„ Когато Бербатов реши да се откаже от националния тим, аз бях президент, а Мъри селекционер. Още тогава споделих на Митко, че постъпката му не е добра, само че това си е негово решение. Националният тим е нещо велико. Нямам нищо общо с пътя на Бербатов. Когато се отхвърлих от футбола, не ми се ставаше треньор. Бях изтощен. Тогава взех решение, че мога да стана президент. Бях година и половина член на Изпълкома, както и четири години бях първи вицепрезидент. “

"Не съм в неприятни връзки със Стоичков и Любо Пенев. Никой с никого не е скаран. Времето си минава, всеки го хваща животът и пътищата се разделят. В едни миг футболът ни събира под една или друга форма - кой началник, кой треньор на някой тим. Това, че Мартин и Стилиян поддържат Бербатов, е обикновено - те са от едно потомство. Няма нищо необичайно сред мен и Стоичков и Пенев. Всеки е в друга среда, което неизбежно въздейства на един човек "

„ Винаги гласовете са се броили в залата. Това, което споделя Величков, е безусловно несериозно. Има едни и същи неща, които се вършат. Няма по какъв начин да вършим разнообразни Конгреси. Неговите пликове и нещата, които приказва, не са съществени. Той два пъти е избиран е избиран през последните осем години. Защо тогава не сподели, че има неща, които са нередовни? Само в България се търси нещо, което да не се хареса. Аз отивам на мачове на националния тим. Нямам отговорности да отивам на мачове от шампионата ".

Относно реакцията на Димитър Бербатов за писмото, изпратено до БФС от президента на УЕФА Александър Чеферин, Михайлов показа следното: "Всеки се превежда и чете по този начин, както му харесва. Писмото беше във връзка онлайн срещата сред футболните президенти. Съмнява ме, че единствено съперниците ни знаят британски. Срещата беше поради концепцията за осъществяване на международно състезание на две години и многото мачове. Мнението на УЕФА и на всички 55 страни, които са членове, е да няма промени, тъй като календарът е пренаситен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР