Президентът на БФС Борислав Михайлов е празнувал в Сингапур настъпването

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов е празнувал в Сингапур настъпването
Коментари Харесай

Боби Михайлов тласка България в уговорен мач след парти с Коце Маца и най-влиятелния тото мафиот

Президентът на БФС Борислав Михайлов е чествал в Сингапур настъпването на 2011 година в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан, оповестява Bird.bg. Две седмици по-късно Михайлов е подписал контракт с компания, следена от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран.



Тогава ФИФА стигна до извода, че в абсурда няма забъркани публични лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от незаконна група.

Но документираната непосредственост на Михайлов с Дан Тан връща лентата към друга интерпретация на събитията.

Мачът в Анталия сред България и Естония се организира на 9 февруари 2011 година в Анталия и приключи 2:2 след четири дузпи. За нагласения резултат са били заложени минимум 6.9 милиона $ при азиатски букмейкъри.

След мача избухна скандал и стартира следствие на ФИФА, което обаче затихна три месеца по-късно с извода, че няма забъркани публични лица. ФИФА въпреки всичко анулира резултата от мача и призна, че той е бил проведен за облага от
залагания, а не по спортни аргументи. Като отговорни бяха посочени арбитрите и прокситата на организацията " Фути Интернешънъл Медия ", провела събитието. Нямаше никакви наказания за двете футболни централи.

Този мач обаче отключи огромно следствие на Европол за нагласени мачове в няколко страни. Разследването, известно като " Операция Вето ", откри над 380 нагласени мача в разнообразни европейски шампионати и даже квалификации за Мондиала. Включиха се проверяващи екипи в Италия, Гърция, Финландия и Унгария. Основен осведомител за " Операция Вето " стана сингапурецът Уилсън Радж Перумал, който беше задържан във Финландия, а по-късно излежа присъда в Унгария.

От пандиза Перумал направи разкрития за сингапурската футболна мафия и уточни като основен уредник на нагласените мачове и залозите Дан Тан /Tan Seet Eng/. Според Перумал той е провел и мача България – Естония през компанията " Фути Интернешънъл Медия ", записана на името на подставени лица.

Пред финландската полиция Перумал рисува скица на " Синдикат за споразумяване на интернационалните мачове ", в която участват България, Унгария, Словакия, Словения и Сингапур. Посочено е, че българските съдружници ще получат % от облагите даже и да не са непосредствено въвлечени. Посочена е и директна връзка сред българските и сингапурските съдружници, каквато няма при унгарските, словенските и словашките.

Не е известно тази скица да е разследвана и в България, където всичко завършва с индулгенцията, получена от ФИФА. Не е оповестявано публично и кои са българските съдружници, които са със специфичен статут в синдиката за споразумяване на интернационалните мачове. Известно е, обаче, че проверяващите от " Операция Вето " са показали жив интерес към скандалния български предприемач Костадин Хаджииванов, с прякор Коце Маца, и са го оповестили за търсене, за да бъде разпитан.

Bird.bg оповестява, че разполага със фотография, на която се виждат Дан Тан и Коце Маца, в компанията на Борислав Михайлов. На фотографията са и техните съпруги, както и други лица. Снимката е направена на 31.12.2010 година на празненство в Marina Bay Sands в Сингапур.

" Факт е, че две седмици откакто чества с Дан Тан и Коце Маца, Борислав Михайлов подписва контракта за мача България – Естония с компанията " Фути Интернешънъл Медия ". БРРД разполага с копие от договора”, се споделя в обявата на Bird.bg.

" Снимката в Marina Bay Sands циментира връзката сред боса на черното тото Дан Тан и настоящия началник на европейска футболна федерация Борислав Михайлов ", написа Bird.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР