Президентът на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика Добромир

...
Президентът на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика Добромир
Коментари Харесай

Карамаринов ръководи конгреса на Европейската атлетика

Президентът на БФЛА и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов управлява конгреса ЕА, който се организира през днешния ден във Вилнюс (Литва). Карамаринов показа пред гостите от 50 страни членки на ЕА отчета за работата на Съвета в миналия двугодишен интервал, откогато новото управление бе определено в Блед през април 2015-а. Отсъстваха единствено делегати от Русия, която е със " спрени права ".
Делегатите във Вилнюс регистрираха, че за този интервал от 29 месеца са видели от управлението на ЕА дейна работа, новаторски метод, професионализъм и отдаденост. Сред позитивните промени в последните 2 години бяха регистрирани измененията в етическия кодекс и правила на държание.

Най-висшият конгрес направи промени в конституцията на Европейската атлетика, с цел да бъде тя в унисон с промените на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Прието единомислещо бе за напред да се гласоподава очевидно, а не скрито, както бе до момента. Най-важните промени от конгреса са за ограничавания в мандатността на изборните позиции. Предложено бе до 2027 г да има най-малко 40% от всеки пол в управителните структури на ЕА. В края на конгреса със златна значка на ЕА бяха наградени деятели с дълготраен принос за развиването на леката атлетика на Стария континент. Измежду тях бяха и двама представители на Балканската атлетика - Джак Коен, общоприет секретар на Израелската атлетика в последните 23 г и Милорад Вулетич, президент на Черногорската федерация по лека атлетика.

На фотографията: Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов среща делегатите на конгреса с отчета за работата на Съвета
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР