Президентът на БФL Любо Ганев говори след разгромната загуба на

...
Президентът на БФL Любо Ганев говори след разгромната загуба на
Коментари Харесай

Любо Ганев: Имаме пълно доверие на треньорите и при мъжете, и при жените

Президентът на БФL Любо Ганев приказва след разгромната загуба на женския народен тим от Канада, като засегна и разнообразни тематики свързани и с мъжкия ни отбор.

„ От един мач няма по какъв начин да си вадим заключения. Срещу Италия играха добре, предните мачове. Тежък мач против Китай. Нашите мачове с Нидерландия и Корея. Срещу Канада не го изиграхме добре, можехме да победим, тъй като са ни директен съперник. Този тим има какво да демонстрира. Съжалявам, че Мира се травма, тъй като с нея щяхме да сме по-различни. Има обаче страховит колектив. Духът идва с успеха, със старанието и резултатите. За мен е значимо, че всички са сплотени и всички са сплотени. Отиват на масата и всеки сяда, където се падне. Вярвам в този тим. Рано или късно трябваше да се стигне до подмладяването. Те са сегашното и бъдещето на волейбола. Да се държат една на друга и да си оказват помощ “, сподели Ганев пред Дарик Радио.
„ Аз съм на 99% сигурен, че за тази Лига на нациите ще се спасим след успеха над Хърватия и точките, които натрупахме в допълнение от загубите с 2:3. Още 1-2 победи ще са изцяло задоволителни този тим да се избави. Дори този тим да бе отишъл да играе на Чалъндж шампионати, бъдещето е пред него. Това са нашите състезателки. Със сигурност имат място измежду най-големите и им би трябвало повече опит, да натрупат победи и да имат самочувствие. С капитанката този тим щеше да е друг “, добави той.
„ Треньорският щаб е стимулиран. Мичели споделя, че задачата е да научат младите девойки да работят в група. Да има тази дисциплинираност в подготовката и сборовете. Трябва да създадат дружно да си оказват помощ и да вървят напред. Вярвам в този тим. Исках да покажа, че федерацията им обръщаме внимание. Показахме, че те самите усещат, че имат поддръжка от УС и от всички, които ръководим волейбола. Сигурен съм, че ще ни радват. Целта е да изградим тим за олимпийски цикъл “, добави Ганев.

„ Проблеми при мъжете няма. Отдавна е позволено всичко. Винаги съм казвал, че състезателите и треньорите би трябвало да приказват на игрището – с държание, резултати, игра. Ние, като федерация би трябвало да осигурим най-хубавото за тимовете. Само хотелите са поскъпнали двойно. На нито един тим не му липсва нищо – мъже, дами и подрастващи. Пътувания. Само мога да ви кажа, че престоя на дамите в тези 5 седмици е над 100 хиляди евро. Ние като федерация се стремим да намираме сътрудници, които да ни оказват помощ да осъществим задачите. Човек не би трябвало да чака на страната – федерация, клуб или спорт. Това в никакъв случай няма да ти стигне, тъй като страната има други главоболия. Мога да кажа, че сме създали от волейбола артикул, който се стремим да го предлагаме на медиите, на общините и да бъдат домакините на шампионати, на сътрудниците, които желаят да асоцират техните марки с продукта. Най-голямото благосъстояние са почитателите. Целта е да върнем хората в залите, пред малките екрани и да се приказва за волейбол, както се приказва за политика “, добави той.

„ Целият треньорски щаб и при мъжге, и при дами, имат заем на доверие. Всеки щаб би трябвало да си направи стратегия и да му се даде време да работи. Това е верния метод на работа. Когато някой началник на волейбола стартира да се бърка на треньора няма по какъв начин да стане “, отсече шефът на федерацията.

„ Ще пътувам с мъжете в Съединени американски щати. Мъжете загатнаха, че могат и по-добре. Сигурен съм, че когато се съберем за Европейско състезание, еуфорията ще е огромна, тъй като играем пред родна аудитория във Варна. Феновете са страхотни, продажбата на билети вървят добре. Ще играем пред цялостни зали. Всичко при мъжкия тим е изяснено. Дори да има някакви неща се вземат решение в тима. При мъже отиваме, сядаме на един стол и решаваме. В момента всеки един от волейболистите, които са в тима и тези, които желаят да бъдат там, желаят да покажат най-хубавото от себе си “, сподели още Любо Ганев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР