Президентът на БФХГ поздрави българските гимнастички за спечелените осем медала

...
Президентът на БФХГ поздрави българските гимнастички за спечелените осем медала
Коментари Харесай

Илиана Раева: Това е гимнастиката, за която ще се борим

Президентът на БФХГ поздрави българските гимнастички за извоюваните осем медала на Световната купа в Пезаро (Италия). Стилияна Николова, Ева Брезалиева и отбор дами завоюваха четири сребърни и четири бронзови оценки.

" Осем медала за българската художествена гимнастика от Световната купа в Пезаро, Италия. Набираща скорост Стилияна, интелигентна, смела, артистична! Абсолютен златен орден на бухалки... Ансамбълът все по-добре... Ева с доста неточности, която избухна на финалите на бухалки и съобщи силата си. Много, доста мощна гимнастика сподели България и в самостоятелното, и в ансамбъла. Това е гимнастиката, за която ще се борим. Времето работи за нас. Браво на целия екип! ", написа Раева в обществените мрежи.

Ансамбълът на България завоюва и първото място за сезона от всички международни купи, както и първото място и на двете композиции (с пет обръча и две топки и три ленти). Наградата на девойките им беше връчена персонално от президента на ФИГ Моринари Ватанабе.

В обособените Световни купи за многобоя в София и Ташкент ансамбълът е първи, в Пезаро втори, на пет обръча в София и Ташкент са първи, в Пезаро - трети, на две топки и три ленти в София и Пезаро са втори, в Ташкент - трети.
 Сребърен орден за ансамбъла на България
Сребърен орден за ансамбъла на България

Едно изпускане ги лиши от титлата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР