Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира в социалните мрежи представянето

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира в социалните мрежи представянето
Коментари Харесай

Илиана Раева: Тежко е да отстояваш позицията на най-силен

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява в обществените мрежи представянето на българските гимнастички досега в третия ден на европейското състезание в испанския град Гуадалахара. Българският отбор завоюва златните медали във финала на три топки и две въжета, а Татяна Воложанина взе сребро на финала на обръч при девойките.
Златен отбор с топка и въжета! Българките получиха най-висока оценка и завоюваха трети орден от европейското състезание
" Златен орден за българския отбор на европейското състезание в Гуадалахара, Испания. Много тежко съревнование... Всички чакаха и желаеха купа за българския отбор - и състезателки, и треньори, и съдии, и съперници, и пристигналите да ни поддържат български почитатели и една ВЕЛИКА ИСПАНСКА ПУБЛИКА, развяваща български флагове и крещяща BULGARIA, BULGARIA, BULGARIA...! ", написа Раева в профила си във Facebook.



" Какво се видя на това съревнование: Българският отбор е най-силният тим в света в този миг, без подозрение! Когато играем без неточност и противниците ни играят без неточност, ги побеждаваме. Когато бъркаме малко, а противниците ни играят без неточност, отново ги побеждаваме. Когато знаем, че сме без конкуренция и би трябвало да спечелим с лекост златния орден, позволяваме груби неточности. Лесно е да гониш най-хубавите, тежко е да отстояваш позицията на най-силен. Невероятните ни девойки страдаха доста, изживяха своя катарзис нощес от позволената груба неточност. И това е добре... Те са смели, доста можещи, искащи и определени! Но имат към момента единствено една година зад тила си. Трябва да се учим! Имаме да учим най-важния урок! И ще го научим! Защото тяхната дисциплинираност, мотивация, усърдие, воля, мощен дух и голямо предпочитание ще бъдат най-важният им асистент! Вчера взеха бронзов орден в многобоя, през днешния ден златен на финалите, а са толкоз недоволни. И това е добре. Трябва да сте щастливи и признателни, красивите ми лъвици, тъй като по-голяма победа от загубата няма! Гордея се и ви обичам! Вие сте УНИКАЛНИ! Имате ослепителен треньор, с който ще сбъднете фантазията си! Просто, единствено продължавайте по същия метод! Друг път няма! ", написа още Илиана Раева.
Татяна Воложанина със сребро на обръч (ВИДЕО) Трето отличие за България от европейското състезание по художествена гимнастика
" Огромен пробив при девойките! Днес Таня завоюва сребърен орден на финалите на обръч. Невероятен дребен огромен войник! Таня беше смела и доста впечатляваща! Невероятна работа на треньорката Силвия Стойнева! Обичам ви и се гордея с вас! ", приключи президентът на федерацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР