Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на
Коментари Харесай

Илиана Раева: Този сезон момичетата са с драстично увеличени трудности в съчетанията

Президентът на БФХГ Илиана Раева е удовлетворена от представянето на българските състезателки в първия спортен ден на шампионатите по художествена гимнастика в Москва.

" Три медала за България от надпреварите в Москва! България започва решително с отбор девойки. Спечели сребърен орден на топки и краткотрайно сме втори за многобой. Малките ни лъвчета играха решително и мощно. Показахме една прелестна комбинация, изиграна с убеденост, отлична централизация и артистичност. Момичетата ни оставиха отлични усещания измежду експертите участвали на шампионата. Разбира се, има много работа за усъвършенстването на детайлите и с апарат, и с тяло, само че първият им старт за годината беше доста добър. Вяра Ваташка и Цветелина Найденова свършиха доста работа досега, само че тя би трябвало да продължи двойно по старателно до Европейското състезание във Варна. Руският тим беше доста мощен, чудесно комплектован с сложни и истински детайли. Добри усещания остави и тимът на Беларус, само че нашите девойки ги превъзхождаха през днешния ден ", написа Раева във Facebook.

" Боряна Калейн започва с топка. За този миг, тя е в доста добра форма. Тръгна доста безапелационно, с чудесно осъществяване на всички заложени детайли. Допусна изпускане, след което малко се разконцентрира и това докара до втора груба неточност. След това пропусна напълно вярно един безценен детайл, с цел да влезе в ритъма на съчетанието и съумя до края да извърши добре съчетанието си ", добави президентът на БФХГ.

" Този сезон девойките са с фрапантно увеличени компликации в съчетанията. За първи път те са изцяло равностойни на най-силните в света. Пътят да достигнем до такива стойности на композициите не беше лек и се изискваше доста работа, поредност и рационализиране, и повишение на качеството във всичките наложителни съставни елементи - компликация с тяло, компликация с апарат, непорочност при осъществяването, артистичност, както и работа за насърчаване на нужните качества на гимнастичките ни за актуалната гимнастика. А тя, гимнастиката, не стопира да се развива в посока компликация и динамичност. Липсата на надпревари също оказват своето въздействие. Не инцидентно единствено България се престраши да отиде на толкоз ранен шампионат, в дома на най-силните, само че за нас всяко съревнование тази година е доста значимо ", сподели още Раева.

" Боряна съумя да се активизира на обръч, само че и там не съумя да направи детайли за 1.2, които щяха да и отредят оценка над 27.00. Независимо от това тя беше овладяна, спокойна и съсредоточена. Силата на композициите и изрично се видя и оцени. Предстои ни доста работа, с цел да може до Олимпийските игри да се натрупа сигурност в осъществяванията и. Тя се класира за финалите на двата уреда от през днешния ден. Утре са другите два. На шампионатите от веригата Гран При наградният фонд се разпределя единствено на финалите. Многобоят няма такова значение, по тази причина да се надяваме и да пожелаем триумф на Буба на финалите ", съобщи Раева.

" Малките " ни дами през днешния ден бяха същински огромни герои. Ева и Стиляна преди три месеца се състезаваха при девойките. Днес играха при дамите. Допускаха неточности, да! Но те не икономисаха нищо! Ето по този начин се става огромен първенец. Толкова бях щастлива да ги виждам. Не инцидентно и двете през днешния ден завоюваха по един бронзов орден! С първото си присъединяване при дамите! Толкова нови неща има за тях, толкоз отруднени съчетания за тези три месеца... Но лъвчетата ни освен не се смутиха, само че играха самоуверено, мъдро и с голямо предпочитание.

Същата беше и Валерия. С две прелестно изиграни съчетания и непростима неточност на финала на топка. Игра доста, доста самоуверено и съсредоточено. И трите са безпределно надарени. Композициите им са доста мощни. Всички те работят доста и имам вяра, че с всяко надпревари ще израстват и ще се развиват от ден на ден и повече. Три медала от първия ден на първото съревнование за годината! Добре! ", написа още Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР