Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев е доволен от подготовката

...
Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев е доволен от подготовката
Коментари Харесай

Красимир Дунев: Надявам се на Световното всички да са спокойни и да изиграят съчетанията си добре

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев е удовлетворен от подготовката на състезателите за Световното състезание по спортна гимнастика за младежи и девойки, което ще се организира от 29 март до 2 април в Анталия (Турция). На шампионата България ще бъде показана Здравко Добрев, Даниел Трифонов, Максим Казанджиев, Кристофър Ногейра, Виктория Венциславова, Елена Николова и Никол Соколова.

" Броени дни остават до заминаването. Днес организирахме едно от главните контролни. Аз съм удовлетворен от подготовката на момчетата, демонстрират доста положително показване, изиграват си съчетанията. За страдание, през днешния ден виждам дребен проблем от любимеца Даниел Трифонов. Не знам на какво се дължи това. На последното контролно и на Държавното състезание той изигра всичко доста добре. Той е главният играч, само че през днешния ден има някакъв проблем. Четирима отпътуват на Световното състезание и до последно ние можем да сменим името на този, който ще бъде запаса и този, който ще попадне в тима. Така че продължаваме да ги следим и да водим тренировките ", сподели Дунев след днешното последно контролно в зала " Раковски ".

" В тима при девойките имаме млади девойки, доста надарени. Надявам се да са спокойни на Световното състезание, да изиграят съчетанията си добре. Имаме дребен проблем с глезена на Никол Соколова, една от главните в състава гимнастички, само че през днешния ден я виждам, че скача и по тази причина се надявам, че всичко ще бъде наред и ще покажат най-хубавото от себе си ", добави той.

В централата нямат информация за конкуренцията, защото Световно състезание за младежи и девойки се организира за първи път в историята.

" За страдание, нямаме взор, защото до момента е нямало подобен формат - Световно състезание за младежи и девойки. Затова нямаме изясненост къде може да се класираме като тим, само че Даниел Трифонов е гимнастик, който залагаме да направи край в многобоя, съща по този начин успоредката, прескока са му много мощни и там би трябвало да гоним също край. Според регламента, трима младежи и три девойки играят на всеки апарат и топ 2 оценки се взимат за тима. Ще има също многобой и финали на уредите ", добави Красимир Дунев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР