Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди
Коментари Харесай

Лукашенко: Полша е хиената на Европа, с Путин ще я поставим на място

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че има намерение да разиска в идващите контакти с съветския си сътрудник Владимир Путин по какъв начин да „ сложи на място “ Полша, от която има изказвания за подготвеност да взе участие в спора в Украйна, предава ТАСС.

В диалог с публицисти след траурната гала в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко назова „ вманиачен “ полския дипломат във Франция Ян Емерик Рощишевски, който в изявление за френска телевизия твърди, че

при положение на проваляне на Киев Варшава няма да има избор и ще би трябвало да влезе в спора.

„ И по този начин той избухна: „ Ние ще се бием против Русия “. Помислете, че те ще стартират с Беларус незабавно. Какво да вършим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е по какъв начин да ги сложим на място ", съобщи Лукашенко, представен от „ Фокус “.

Говорейки за позицията на Полша, която още веднъж назова „ хиената на Европа “, Лукашенко уточни, че сега Варшава не е в положение да води независима политика. „ Американците са там, те нямат суверенитет и самостоятелност. Каквото кажат американците, това вършат “, счита беларуският водач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР