Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди
Коментари Харесай

Лукашенко иска да постави на място Полша

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че има намерение да разиска в идващите контакти с съветския си сътрудник Владимир Путин по какъв начин да " сложи на мястото " Полша , след изказвания за подготвеност за присъединяване в спора в Украйна, цитира думите му ТАСС.

В диалог с публицисти след траурната гала в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко назова " вманиачен " полския дипломат във Франция Ян Емерик Росцишевски, който в изявление за френска телевизия твърди, че при положение на проваляне на Киев Варшава ще няма избор и ще би трябвало да влезе в спора . " И по този начин той избухна: " " Ние (Полша) ще се бием против Русия. " " Помислете, че те ще стартират с нас (Беларус) незабавно. Какво да вършим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е по какъв начин да ги сложим в техните място ", сподели Лукашенко.

Говорейки за позицията на Полша, която още веднъж назова " хиената на Европа " , Лукашенко уточни, че сега Варшава не е в положение да води независима политика. " Американците се заселиха там, там няма суверенитет и самостоятелност. Каквото кажат американците, това вършат (поляците) " , счита беларуският водач.
 Първият непрекъснат гарнизон на американската войска се разположи в Полша
Първият непрекъснат гарнизон на американската войска се разположи в Полша

За полския боен министър това е добра вест за сигурността на източния флаанг на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР