Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му ще

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Лукашенко обеща да „счупи рогата“ на Полша в случай на нападение

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му ще реагира уместно при положение на военна опасност от Полша. Това сподели президентът в понеделник, 9 май, пред публицисти на организация БЕЛТА. „ Нека опитат, ние тук чупим рога и още по какъв начин. Ако желаят да опитат, апелирам, да заповядат”, увери Лукашено, като означи, че беларусите са кротичък народ.

Президентът на Беларус добави, че Минск следи обстановката покрай границата и е наясно с военната заплаха от НАТО. „ Но не би трябвало да забравяме, че зад Русия стои нуклеарна мощ. И имаме надлежно съглашение. Напоследък доста постоянно приказваме на тази тематика с президента на Русия “, заключи Лукашенко,цитиран от Лента.ру.

По-рано в понеделник, 9 май, Александър Лукашенко прикани Киев да намерения за спасяването на целостта на страната си. „ Украйна би трябвало да намерения за това да не и се наложи да се обръща към нас, с цел да избави целостта и единството на украинската страна “, сподели Лукашенко по време на церемонията по полагане на венци пред паметника на успеха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР