Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е
Коментари Харесай

Лукашенко: Протестите в Беларус са терористични заплахи

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му е изправена пред терористични закани, във втория ден от оповестената от опозицията обща стачка за свалянето му от власт след противоречивото му преизбиране, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На съвещание на държавното управление Лукашенко съобщи, че протестиращите са се радикализирали, заяви пресслужбата на президентството.

"Започваме да се изправяме против терористични закани ", сподели президентът и загатна блокирания на железопътни линии и спирания на светофари в столицата Минск.

Вчера вътрешното министерство съобщи, че в предградие на Минск са били сложени телени жици, което е блокирало придвижването на влаковете. Според осведомителния уебсайт Tut.by е имало двадесетина сходни случая в цялата страна.

Опозицията се стреми да запази мобилизацията, която стартира след президентските избори на 9 август. Вчера стартира обща стачка след изминал период на ултиматум към президента да подаде оставка.

Днес самостоятелни медии оповестиха за солидарни дейности и частични прекъсвания на работата в медицински и образователни заведения и в частни компании, както и за отвод на служащи да застъпят на промяна в химическия комбинат "Гродноазот " в западната част на страната.

По-голямата част от беларуската стопанска система продължава да е под държавен надзор и в предишното апелите за стачка са претърпявали крах поради заплашванията и закани за уволнения на служащи, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР