Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ще воюва заедно

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че ще воюва заедно
Коментари Харесай

Лукашенко: Ще воюваме заедно с Русия, ако в Беларус навлязат украински военни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че ще води война дружно с руснаците единствено в случай че на територията на страната му навлязат украински военни. Ако оттова пристигна експанзия и беларуският президент ще отвърне, сподели самият той, представен от съветски медии.

" Ако украинските военни дойдат да убиват моите хора, ще има нечовечен отговор от наша страна. Войната ще придобие напълно различен темперамент ", споделя още Лукашенко.

Той разясни, че се обръща освен към Киев, само че и към другите си съседи. Беларуският президент добави, че страната му не възнамерява да вкарва армия на територията на Украйна.

Москва в никакъв случай не ни е молила да се присъединим към тях, споделя още Лукашенко.

Държавният глава съобщи, че още преди началото на специфичната интервенция Украйна, както я назовава Русия, е подготвяла удар по беларуската територия с голям брой ракетни установки.

По думите му това са били целенасочени дейности на украинската страна.

Президентът напомни, че още през 2020 година Киев в действителност пръв е наложил наказания против Минск, оставяйки зад себе си даже западните страни. Той уточни и изказванията на европейски политици за потреблението на Минските съглашения за подготовка на въоръжените сили за бойни интервенции.

Според него западните страни вършат всичко допустимо да въвлекат Беларус в спора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР