Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че опозиционерите, задържани през

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че опозиционерите, задържани през
Коментари Харесай

Москва и Минск обвиниха задържаните опозиционери, че готвели преврат в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че опозиционерите, арестувани през последните дни в Москва и Минск, са подготвяли нападение против него и децата му с поддръжката на Съединени американски щати, заяви Дойче веле.

Междувременно пресслужбата на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) разгласи, че политологът Александър Федута и беларуският юрист Юрий Зенкович, арестувани в Москва на 13 и 14 април, са обвинени, че са подготвяли нападение против Александър Лукашенко и фамилията му и че са възнамерявали " боен прелом в Беларус ", който трябвало да се състои на 9 май.
 Беларус съди Тихановская за подготовка на терористичен акт
Беларус съди Тихановская за подготовка на терористичен акт

Комитет за Държавна сигурност (на СССР) би трябвало да провежда интернационално търсене за нея и други лица

Лукашенко от своя страна твърди, че арестуваният на 12 април в Минск водач на опозиционната партия Български национален фронт (българска политическа (Беларуски национален фронт) Григорий Костусьов също поддържа силов вид за промяна на властта в Беларус.

Според ФСБ, Зенкович, който с изключение на беларуско има и американско поданство, е възнамерявал дружно с Федута прелом в Беларус " по отработен сюжети за " цветни революции " с присъединяване на локални и на украински националисти ", а също и физическо премахване на Лукашенко. В известието се твърди, че крайната цел била да бъде свален " конституционният строй " и властта в Беларус да бъде поета от Комитета за национално помиряване.
 Лукашенко разгласи, че Беларус няма другари по света, Русия учудена
Лукашенко разгласи, че Беларус няма другари по света, Русия учудена

Лукашенко имал доста какво да каже по въпроса, само че няма да го направи в този момент

По думите на самия Лукашенко, става дума за " работа на задгранични спецслужби ". " Най-вероятно Централно разузнавателно управление на САЩ, Ф Биосферен резерват - не зная кой от американците е работил. " - разяснява той пред телевизионния канал ОНТ.

Изданието " Медиазона-Беларус " заяви, че срещу Александър Федута и Юрий Зенкович е формирано дело за скрит план или други дейности, целящи завладяване на властта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР