Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е загрижен заради

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е загрижен заради
Коментари Харесай

Лукашенко обвини Запада в опит да разчлени Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е угрижен поради дейностите на Запада за " разчленяване " на Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Освен това той упрекна Полша, че се стреми да завземе западните територии на страната.

По време на среща с съветския си сътрудник Владимир Путин посредством телеконферентна връзка беларуският държавен глава означи, че в последна сметка Киев ще би трябвало да изиска помощ, с цел да предотврати завземането на Западна Украйна.

Беларус е прочут съдружник на Русия. В началото на войната украинските управляващи упрекнаха Русия, че употребява беларуската територия, с цел да извърши многостранна инвазия в страната и да изстрелва ракети по украински градове. Те показаха безпокойство, че беларуските войски са получили заповед да преминат границата с Украйна, с цел да се бият.

Самият Лукашенко пък твърди, че прекратяването на бойните дейности зависи само и единствено от украинската страна - тя би трябвало да престане да се вслушва в това, което й приказват Западът и Съединени американски щати.

Той упорства, че Беларус би трябвало да взе участие в договарянията за разрешаване на спора в Украйна. По негови думи страната му е била незаслужено упрекната като " съизвършител на агресора ".

От своя страна Европейски Съюз утвърди наказания против " беларуския народ, който играе роля в офанзивите против Украйна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР