Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е притеснен от

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е притеснен от
Коментари Харесай

Лукашенко обвини Полша и НАТО в заговор за разделянето на Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е обезпокоен от по неговите думи ходове на Запада за " разчленяване " на Украйна и упрекна Полша, че желае да превземе западната част на страната, съобщи Ройтерс. Той не показа доказателства за изказванията си.

" Това, което ни тормози, е че са подготвени, поляците и НАТО, да дойдат, да оказват помощ за завладяването на Западна Украйна, както беше преди 1939 година ", сподели Лукашенко на излъчена по малкия екран среща с съветския президент Владимир Путин. Беларуският президент, който е непосредствен съдружник на Путин, съобщи, че на Киев в последна сметка ще се наложи да изиска помощ, с цел да предотврати завладяването на Западна Украйна.

Москва и преди е намеквала, че Полша желае да откри к онтрол над исторически полски земи в Украйна, изказване, което Варшава назовава дезинформация . Полша е една от страните, оказващи най-силна поддръжка на Украйна, като ѝ изпраща оръжия и е приела над 3 милиона украински бежанци, отбелязва Ройтерс.

По силата на контракт за ненападение от 1939 година малко преди началото на Втората международна война нацистка Германия и Съветския съюз си разделят територията на Полша, п рипомня Ройтерс. Повечето от превзетата от Москва територия в този момент е част от Беларус и Украйна. Калининград, който преди този момент е част от Източна Прусия в Германия, става ексклав на Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР