Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е готов да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Лукашенко: След две години Минск ще стане столица на САЩ ВИДЕО

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е подготвен да трансформира Минск в столицата на Съединените щати в името на осъществяване на лекоатлетическото съревнование сред Европа и Съединени американски щати през 2021 година Това се оповестява на уеб страницата на президента.

Както се прецизира, изказването на Лукашенко е направено при откриването на съревнование по лека атлетика на стадион "Динамо ".

Президентът напомня, че събитието се организира на всеки две години и идващото съревнование би трябвало да се организира през 2021 година в Съединени американски щати. Обаче, тогава обаче в страната ще се организира Световното състезание по лека атлетика, което значи, че надпреварата сред между Европа и Съединени американски щати ще би трябвало да бъде отсрочено. В тази връзка той е предложил на Вашингтон да реалокира събитието в Минск.

"След две години Минск ще стане столица на Съединените американски щати. Ще направя конкретизиране, с цел да не заподозре някой неприятни планове в присъединение. Тези дни, в случай че ни се доверите, Минск ще стане столица на Съединените щати, тъй като Съединени американски щати би трябвало да проведат това съревнование. Ще се договорим с Доналд Тръмп “, означи президентът.

В същото време той е изразил убеденост, че актуалният началник на Белия дом ще завоюва изборите през 2020 година и ще резервира поста си.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР