Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус определено трябва

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус определено трябва
Коментари Харесай

Лукашенко се натиска да участва в мирните преговори за Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Беларус несъмнено би трябвало да взе участие в договарянията за Украйна.

" Ние граничим с Украйна, в действителност сме " съагресори " , както е признато да казвате вие и Западът. Естествено, нашите ползи са там и нашата позиция би трябвало да бъде чута ", съобщи Лукашенко в изявление за украинската журналистка Диана Панченко. Думите му бяха представени от държавната организация БелТА в четвъртък.

" Затова не изключвам, че Беларус (на какво равнище - това не се разисква днес) е длъжна, би трябвало да взе участие в преговорния развой ", акцентира той.

Междувременно Лукашенко означи, че Беларус няма желание да се причислява към спора в Украйна, само че постоянно ще оказва помощ на Руската федерация.

" 55 страни ви оказват помощ (на Украйна - ИФ), само че на Русия, по този начин намерено, единствено Беларус ", сподели той.

Държавният глава акцентира, че в случай че украинската войска не пресече границата на Беларус, Минск " в никакъв случай няма да взе участие в тази война ".

Освен това Лукашенко съобщи, че при положение на експанзия против Беларус отговорът ще бъде незабавен и републиката може да нанесе " неприемливи вреди " на западните страни .
 Лукашенко споделя, че желае да усъвършенства връзките с Полша
Лукашенко споделя, че желае да усъвършенства връзките с Полша

Беларус " не би трябвало да изоставя контактите с високотехнологичния Запад "

" Може да има единствено една опасност - експанзия против нашата страна. Ако експанзията против нашата страна стартира от страна на Полша, Литва, Латвия, ние ще отговорим неотложно с всичко, което имаме. Вие разбирате, че ние имаме нещо. И ударът ще бъде недопустим ", сподели той в изявление за украински публицист.

" Ние не се състезаваме с тях. Полша, Литва, Латвия - НАТО е зад тях .
 Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша
Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша

Бунтът на Пригожин съществено травмира Путин и той изглеждаше пред обществото като слабак

Ние, несъмнено, разбираме: силите са несъизмерими. Но ние ще им нанесем недопустим удар и те ще получат неприемливи вреди, вреди.

Именно на това се основава нашата идея за сигурност ", акцентира беларуският президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР