Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус иска да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус иска да
Коментари Харесай

Лукашенко за първи път нарече специалната операция война

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Беларус желае да взе участие в договарянията за спокойно споразумяване на войната в Украйна.

" Искам единствено да ви очертая през днешния ден нашата позиция, която е доведена до вниманието на министъра на външните работи и е предоставено да я приложи. Не може да има договаряния без присъединяване на Беларус. Естествено, позицията на Беларус би трябвало да бъде озвучена “, съобщи Лукашенко, представен от БелТА.

Прави усещане, че беларуският президент за първи път назовава така наречен специфична интервенция на Руската федерация война.

" Ние изхождаме не от това, че сме в един и същи панер с Русия. Не. Изхождаме от обстоятелството, че тази война е зад оградата на нашата страна. И това съществено се отразява на обстановката в Беларус. Затова никакви обособени съглашения зад тила на Беларус не може да има ", споделя Лукашенко.

Първоначално договарянията се водеха в Беларус, само че по-късно страните минаха на отдалечен режим на работа. Срещите лице в лице бяха възобновени в Истанбул на 29 март.
ТЕМА преди 1 час 325 преди 2 часа 3955 преди 2 часа 661
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР