Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще спре руските

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще спре руските
Коментари Харесай

Лукашенко пак играе с „енергийната“ карта, плаши Полша със спиране на доставки


Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще спре съветските енергийни потоци към Полша, в случай че Варшава извърши заканата си да затвори границата си с Беларус. Той направи това в изявление, обещано за РИА Новости.

" Поляците решили да затворят границата. Добре, да затворят. Не пътуваме доста постоянно до Европейския съюз. Днес ползата ни е ориентиран повече към Русия, Китай и Изтока. А в случай че аз затворя? Какво ще се случи тогава с потоците от Русия и Китай, които минават през нас? ", попита Лукашенко.

По думите му Русия има затворена южна граница с Украйна, т.е. те няма да преминат през Украйна, а през Прибалтика " път няма ".

" Ето за какво, преди да вършат изказвания, би трябвало да се замислят ", сподели беларуският президент, имайки поради Полша.



" В ущърб на кого ще затваряте границата? На вас самите? Тогава ще мислите по какъв начин да купувате сила от Русия ", продължи обръщението си Лукашенко.

Беларус е в спор с Европейския съюз поради мигрантите, които лагеруват на западната ѝ граница. Европейски Съюз упреква Минск, че е целеустремено транспортира хиляди хора от Близкия изток и ги окуражава да преминат в блока през Полша, Литва и Латвия. Беларус отхвърля обвиняванията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР