Президентът на Беларус Александър Лукашенко забрани повишаване на цените в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко забрани повишаване на цените в
Коментари Харесай

Лукашенко забрани на цените в Беларус да се покачват

Президентът на Беларус Александър Лукашенко забрани повишение на цените в страната, съобщи Интерфакс.

" От 6 октомври всяко повишение на цените е неразрешено. За-бра-не-но! От през днешния ден. Не от на следващия ден, а от през днешния ден. За да не се подвигат цените за 24 часа. Ето за какво от през днешния ден е неразрешено повишението на цените. Не дай си Боже някой да прави каквито и да било сметки, калкулации, преизчисления със задна дата ", съобщи Лукашенко, представен от организация BelTA.

Президентът сподели, че потребителските цени са " възмутителни " и са се нараснали с 18% по отношение на миналата година.

" Месото, млечните артикули, птичето месо... нарастват. В Минск през последните дни даже се следи дефицит на яйца ", добави Лукашенко.

" До идната година би трябвало да се върнем към равнище на инфлация от 7-8% ", добави той.

Телеграм каналът " Пул первого ", непосредствен до пресслужбата на Лукашенко, добави, че изключенията могат да бъдат единствено самостоятелни и би трябвало да бъдат направени от министрите или ръководителите на изпълнителните комитети на властта.

" За нарушаване - отговорност на Главната прокуратура и на Върховен касационен съд (Комитета за държавен контрол) - задържане и наказателни каузи. Отговорност във всички области ", написа още в изказването.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР