Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани да разреши ситуацията

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани да разреши ситуацията
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши, че „до дни” ще реши проблема с протестите

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани да позволи обстановката с митингите в страната през идващите дни, съобщи организация БелТА, представена от ТАСС.

„ Ситуацията в Минск не би трябвало да ви тормози, това е мой проблем, който би трябвало да реша и ще го създадем. И, повярвайте ми, ще решим тази обстановката в идните дни”, съобщи Лукашенко, без да конкретизира по какъв метод мисли да го направи.

В Беларус след изборите се организират огромни митинги. Опозицията отхвърли да признае, че Лукашенко е събрал 80% на изборите, акцентирайки, че е имало редица нарушавания и резултатите са манипулирани. Лукашенко сподели, че обстановката в страната се политизира и не би трябвало да бъде обсъждана като злополука.

Президентските избори в Беларус се организираха на 9 август. Беларуската ЦИК разгласи, че Лукашенко е събрал 80% от вота, само че опозицията в лицето на Светлана Тихановска отхвърля да признае тези резултати. Европейският съюз заплаши да наложи наказания, в случай че не престават да се нарушават правата на жителите и продължат репресиите против протестиращите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР