Президентът на Беларус Александър Лукашенко се опитва да се бори

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко се опитва да се бори
Коментари Харесай

Беларус подготвя закон, непризнаващ чуждестранни дипломи

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се пробва да се бори с опозиционно настроените студенти. Според него в задграничните образователни заведения на белорусите им промиват мозъците и ги трансформират в „ пета колона ”, написа „ Дойче веле ”.
В тази връзка е почнало създаването на закон за непризнаване на дипломи, получени в задгранични висши образователни заведения. За издаденото от него предписание заяви персонално президентът.
 Лукашенко за протестиращите: Започваме да се изправяме против терористични закани Лукашенко за протестиращите: Започваме да се изправяме против терористични закани
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че страната му е изправена пред терористични закани във втория ден от оповестената от...
„ Ако те считат да учат там,, както вършат с нашите деца поляците. След това ще ни ги върнат като „ пета колона ” ”, счита президентът, разяснявайки желанието на опозиционно настроените студенти да учат отвън Беларус.
Според него, в чужбина беларусите с задгранични дипломи не са нужни на никого, след края на образованието оставят там „ един-двама души и то надарени физици и математици ”.
Лукашенко разпореди да се обезпечи сигурността на „ естествените ” студенти. Според него, към 10-15 индивида са настроени опозиционно, а останалите са „ естествени хора ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР