Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди спортистите и придружаващи ги

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди спортистите и придружаващи ги
Коментари Харесай

ВИДЕО Лукашенко: Ако спортистите от Беларус не спечелят на Олимпиадата - да не се връщат изобщо

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предизвести спортистите и съпътстващи ги лица, които сега вземат участие на Олимпийските игри в Токио, въобще да не се прибират в страната, в случай че не завоюват орден. В прочувствено изказване беларуският водач, ръководещ страната си повече от 25 години, предизвести, че ще има съществени уволнения и санкции за „ тези, които отиват като туристи в Токио “.



„ Казвам Ви го като президент на тази страна – в случай че в Токио няма резултат, никой от функционерите и служители в спорта няма да остане на поста си. Затова помислете, преди да тръгвате натам – основни треньори, съветници, експерти, масажисти, лекари и всевъзможни други служители, коства ли си изобщо да отивате там. Ако ще ми ходите като туристи и се върнете с празни ръце, по-добре въобще не си идвайте в страната. Това ви го споделям като президент на Беларус , а не като началник на социална организация “, разгласи Лукашенко.

Според него, държавата похарчила прекалено много средства за подготовка на олимпийците и поради това те трябвало да защитят доверието. " Казвам го постоянно: знаете ли за какво от време на време не печелим в спорта? Някои споделят, че има проблеми в образованието. Но това, което се случва, е, че спортистите ни не са оставали гладни ", сподели президентът.

Той опълчи тази обстановка на африканските страни, чиито спортисти печелят медали макар бедността на техните страни.

„ Нещо сходно се случва със сръбските спортисти ”, счита беларуският президент.

" Това е страна с надарени хора, също като нас. Но за какво резултатите са толкоз разнообразни? Защото знаят: в случай че завоюват на Олимпиадата, на международно състезание, това значи, че ще имат всичко. Ако не завоюват, те ще би трябвало да се скитат и да си изкарват хляба ", споделя още Лукашенко.

„ В Беларус държавното управление поддържа „ всички “ спортисти. Вижте какво вършат нашите спортисти и изключително техните съпруги. На международното състезание някои футболисти получиха огромни суми пари. За какво желаят да работят съпругите им тогава? Те по през целия ден седят на своите iPhone-и “, подлага на критика още той спортистите.

Според Лукашенко доста беларуси следят тази обстановка и намерено се питат: " На кого плащаме? " Президентът напомни, че страни като Норвегия не заплащат на своите спортисти, които считат, че е „ чест да играят за страната си “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР