Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че ще бъде готов

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че ще бъде готов
Коментари Харесай

Лукашенко готов да спре транзита на природен газ към Европа

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предизвести, че ще бъде подготвен да спре преноса на природен газ към Европа, в случай че новите западни наказания слагат страната в изключително състояние, предава държавната осведомителна организация БелТА.

„ Ако глобите, които те постановат или ще вкарат в бъдеще, ни слагат в изключително състояние и ние нямаме излаз да отговорим с други ограничения, ще използваме тази твърда мярка “, показва в изявлението за турската медия TRT Лукашенко.

Президентът на Беларус насочи сходна опасност и при започване на декември, което накара съветският президент Владимир Путин да предизвести, че прекъсването на преноса на природен газ по тръбопроводите, преминаващи през Беларус, които са благосъстоятелност на Газпром, ще е нарушаване на директния контракт.

Напрежението сред Беларус и Европа ескалира на фона на опитите на хиляди мигранти да преминат в Полша, за което Брюксел упреква Минск.

„ Напълно сериозен съм “, подсети в изявлението си за турската TRT Лукашенко във връзка доставките на съветски природен газ за Европа.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР