Президентът на Беларус Александър Лукашенко представи списък със строги изисквания

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко представи списък със строги изисквания
Коментари Харесай

Лукашенко поставя ултиматум на ЕС за мигрантите

Президентът на Беларус Александър Лукашенко показа лист със строги условия към Европейския съюз за разрешаване на рецесията с мигранти, щурмуващи границата с Полша.
Това заяви естонският външен министър Ева-Мария Лиймец в изявление за ETV, написа finance.ru.

„ Той желае глобите да спрат и той беше приет за държавен глава, с цел да може да продължи “, сподели Лиймец, обяснявайки, че Лукашенко е оповестил тези условия по време на договарянията с краткотрайно изпълняващия длъжността президент. Германският канцлер Ангела Меркел 15 ноември.

Европейски Съюз, припомняме, не признава Лукашенко за президент на Беларус, считайки изборите, извършени през август предходната година, за фалшифицирани, а Европейският парламент в последната си резолюция за обстановката в републиката съобщи, че пълномощията на Лукашенко са изтекли през ноември 2020 година и затова всички документи, които той е подписал, в това число съглашение за интеграция с Русия, са нелегитимни.
В отговор на репресиите и насилственото кацане на полета на Ryanair, Европейски Съюз одобри няколко пакета от наказания, отрязвайки способността на Беларус да продава петролни артикули и да заема валута на европейските финансови пазари. Миграционната рецесия даде началото на разискването на идващия, пети пакет от наказания, който се чака да засегне 30 физически и юридически лица, в това число шефа на белоруското външно министерство Владимир Макей и националния авиопревозвач Белавиа.

Външните министри на страните от Европейски Съюз утвърдиха решението за стягане на глобите на 15 ноември и съгласно Лиймец то би трябвало да остане в действие, макар ултиматума на Лукашенко.
„ От наша позиция е значимо Европейският съюз да остане обединен и да повлияе на Беларус с действителни дейности “, сподели министърът. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР