Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави братския украински народ с

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави братския украински народ с
Коментари Харесай

Лукашенко поздрави украинците за Деня на независимостта и им пожела мир

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави " братския украински народ " с Деня на независимостта и им пожела мир, оповестяват съветски издания. Той дава обещание, че Минск ще направи всичко за преустановяване на военния спор сред Украйна и Русия.

 

" След като получиха самостоятелност преди повече от три десетилетия, двете страни избраха независими пътища на развиване и строителство на бъдещето, поради което ние сме длъжни да създадем безвредни благоприятни условия за почтено битие на целия район ", се споделя в поздрава на Александър Лукашенко, оповестен от неговата пресслужба.

 

" Ние сме длъжни да използваме полезността на нашето съседство за преустановяване на борбата. Белоруската страна е подготвена да направи за това всичко належащо и дори повече ", се отбелязва в приветствения адрес.

 

Президентът акцентира, че в продължение на епохи белоруския и украинския нации са " живели в единодушие и почитание, дружно са се борили с фашистка Германия и дружно са възстановявали своята обща страна след Великата отечествена война ". По думите му това, което ги сплотява са трудолюбието, усърдието, уважението към традициите и самобитната просвета.


Украйна отбелязва своя Ден на независимостта на 24 август, напомня " Комерсант ". На този ден преди 32 години депутатите от Върховния съвет на Украинската руска република одобряват Акт за прокламиране на независимостта на Украйна.

 

Превод и редакция Епицентър.бг

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР