Президентът на Беларус Александър Лукашенко покани американския президент Джо Байдън

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко покани американския президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Лукашенко покани Байдън и Путин в Минск, за да договорят мир

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предложения американския президент Джо Байдън в Минск, с цел да договорят мир с Владимир Путин, съобщи БНР.

" Тримата ще седнем на масата и ще решим всички проблеми. Но той няма да пристигна и избира да отиде в Полша, хиената на Европа. Полша играе водещата роля за ескалацията на войната в Украйна. Полша е по-гръмогласна от Америка! ", съобщи Лукашенко и добави, че Байдън би си тръгнал от Минск задоволен.

Руските сили са изстреляли през днешния ден 36 крилати ракети, осем от които от вида " Калибър ". Около 16 са били свалени. Използвани са също стратегическа авиация и дронове, оповестиха от украинската войска. Поразена е и най-голямата украинска петролна рафинерия в Кременчуг.

Има починали и ранени при ракетните удари в Днепропетровска област, изумена е сериозна инфраструктура в Лвовска област. Сраженията в Донецка област не стихват.

Руските елементи управляват всички възвишения в покрайнините на Бахмут, като са лимитирали опциите на украинските сили за напредване на подкрепления и муниции, твърди източник от военното формирование " Вагнер " на Евегний Пригожин.

Той разяснява във видео, оповестено в " Телеграм ", че Бахмут може да бъде обграден през март или април. По думите му това частично зависи от количеството западни оръжия, които се чака да получи Украйна. Превземането на Бахмут би разрешило на Русия да освободи за войските си основния път, водещ към два основни украински града - Краматорск и Славянск.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че тази пролет би трябвало се положат основите за успеха на Украйна. Той благодари на Народното събрание на Норвегия, за утвърждения пакет за военна и филантропична помощ за Киев в размер на 7 милиарда $, която ще бъде предоставена в границите на пет години.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин увери от Талин трите балтийските страни, че Съединените щати са подготвени да пазят Естония, Латвия и Литва, в случай че се наложи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР