Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа приет от парламента закон,

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа приет от парламента закон,
Коментари Харесай

Мобилизират с есемес в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа признат от Народното събрание закон, предусещащ опция за известяван за набор на военна работа посредством есемес известия. Документът е оповестен на правния интернет портал.

Законът за военната тегоба е допълнен с наредба, че нуждата от явяване във военния комисариат или призоваването за военна работа при готовност може да бъде съобщавана и посредством есемес. По искане на военните комисии телекомуникационните оператори би трябвало да дават данни за абонатните номера на военнослужещите и да обезпечат уведомяването им посредством есемес. Подлежащите на военна тегоба би трябвало да уведомят комисариата или различен орган в едноседмичен период за смяна на своя мобилен телефонен номер за връзка.

Връчването на повиквателни е поверено освен на чиновници на органите за военна регистрация и регистриране, както и на чиновници на организации, избрани с решения на локалните управляващи, чиновници на Комитета за държавна сигурност на Беларус „ и други лица, упълномощени от тях ". Повиквателните може да се връчват на военнослужещите както по местоживеене, по този начин и по месторабота или местоположение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР