Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви днес, че е задържана

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви днес, че е задържана
Коментари Харесай

Лукашенко заяви, че е разбита група, планирала покушение срещу него и децата му

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи през днешния ден, че е арестувана група, възнамерявала нападение против него и децата му, която е обвързвана със спецслужбите на Съединени американски щати, предава ТАСС.

По думите му в групата влизат юристът Юрий Зянкович и политологът Александър Федута, които са арестувани в Русия. Според Лукашенко организирането на покушението е станало с разрешението на висшето политическо управление на Съединени американски щати. А ръководителят на беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) сподели, че проведената група е почнала да реализира замисъла за отстраняването на президента и организирането на въоръжен бунт.

Междувременно пресофисът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) огласи, че сътрудници на службата в съдействие с беларуското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са задържали Зянкович и Федута, които били възнамерявали " боен прелом в Беларус по отработения сюжет на " цветните революции " с присъединяване на локални и украински националисти ". Освен това двамата възнамерявали " физическото премахване " на Лукашенко.

Според известието на ФСС разполагащият с двойно поданство - американско и беларуско - Зянкович бил дошъл в Москва след съвещания в Съединени американски щати и Полша. Той възнамерявал да се срещне с беларуски генерали, с цел да ги убеди да се включат в преврата, който трябвало да се състои на 9 май по време на така наречен Парад на успеха в Минск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР