Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че Западът щял да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че Западът щял да
Коментари Харесай

Лукашенко: Западът ще използва мигрантите срещу Беларус при конфликт между Русия и Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи, че Западът щял да употребява мигрантите като прийом за въздържане на беларуската войска при положение на спор сред Русия и Украйна.

" Те схващат чудесно: в случай че единствено Украйна се опита да отприщи спор с Русия, Беларус няма да остане настрана, тъй че беларуската войска би трябвало да бъде сдържана, напрегната по западните граници ", разяснява Лукашенко на заседание в Министерството на защитата на страната на тематика военна сигурност, съобщи организация БелТА.

" Вероятно (на Запад) се тормозят, че имаме по-малък поток от мигранти, тъй като използваха тези хора (вече виждаме това), с цел да решат вътрешните си проблеми и да ни държат в напрежение ", добави той.

Западът разбирал, че в случай че още веднъж отприщел спор в Донбас или някъде на границата с Руската федерация, Минск нямало да остане настрана, означи Лукашенко.

" Те схващат чудесно: в случай че още веднъж стартират война в Донбас или някъде на границата с Русия, Беларус няма да остане настрана. И е ясно на коя страна ще бъде Беларус. Те схващат това, тъй че започнаха да укрепват северната си беларуско-украинска граница. Въпреки че няма обстоятелства за това, няма и аргументи през днешния ден, - сподели Лукашенко. - Въпреки това те изтеглят боен контингент там и заявяват това искрено. Това са към осем хиляди на този стадий. "

Според него " стартират дейни придвижвания на тялото към Руската федерация под прикритието, че тя ще нападна Украйна ".

" Нямам такава информация за плануваната офанзива на Русия против Украйна, само че в случай че е имало такива проекти, в това число аз, те щяха да знаят за това. "

" Ситуацията на западната граница не е лесна. Виждате, че тези полски негодници към този момент са пътували до страни. И през вчерашния ден те видяха къде отиде (полският министър председател Матеуш) Моравецки - във Англия ", сподели той.

В рамките на година-две те желаят да унищожат Европейския съюз по предложение на Америка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР