Президентът на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в
Коментари Харесай

ЕС нямало да удари Лукашенко със санкции заради позицията на Германия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в листата със наказания на Европейския съюз на първо място поради позицията, заета от Германия , както и в по-малка степен от Франция и Италия . Това написа немското издание Die Welt, цитирайки свои лични източници.

Берлин, Париж и Рим обявиха, че " макар всички условия каналите за връзка с Лукашенко би трябвало да останат отворени ", защото съгласно тях слагането му в черния лист щяло да докара до цялостно прекъсване на разговора с Минск.
 Прибалтийските страни удариха със наказания Лукашенко, други беларуски властници
Прибалтийските страни удариха със наказания Лукашенко, други беларуски властници

Изпревариха колебаещия се Европейски Съюз

Главно прибалтийските страни (Литва, Латвия и Естония) и Полша настояха да бъдат наложени ограничаващи ограничения против беларуския автократ.

В средата на август стана известно, че по отношение на протестните демонстрации в Беларус Европейски Съюз обмисля лист с 15-20 беларуски служители, на които ще бъде неразрешено влизането на територията на Европейски Съюз и достъпът до европейската банкова система.

Санкциите на Европейски Съюз против Беларус за нарушавания на правата на индивида бяха в действие от 2004 до 2016 година С течение на времето черният лист се променяше, като от време на време включваше повече от 130 лица. През септември 2008 година Европейският съюз замрази глобите, само че ги възобнови и даже ги осъвремени след президентските избори през 2010 година в някогашната руска република.

На неофициална среща в Берлин на 27-28 август ръководителите на външните министерства на страните членки на Европейски Съюз взеха решение да приключат процедурата за налагането на наказания против Беларус допустимо най-скоро.
 Лукашенко даде обещание твърда реакция против налагането на наказания
Лукашенко даде обещание твърда реакция против налагането на наказания

" Да забележим кой - кого ще плаши ", да помислят в какво може да се трансформира Европа, " в случай че Беларус пламне "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР