Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се появи на публично

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се появи на публично
Коментари Харесай

Путин извадил Лукашенко от болница за парада на 9 май?

Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се появи на обществено място и на Деня на националното знаме, герб и химн. Това оповестиха няколко беларуски и интернационалните издания и блогове.

На уеб страницата на президента беше оповестено приветствено обръщение от името на Лукашенко, само че то беше прочетено от министър-председателя Роман Головченко на празничната гала, напомня съветската редакция на Би Би Си.

Както отбелязва вестник " Спектър ", през последните две години Лукашенко е приказвал персонално на това празненство . По-рано празникът се наричаше " Ден на държавния герб и държавното знаме ", само че на 12 април към названието беше добавено и химнът.

За финален път президентът на Беларус се появи обществено .

Тогава публицистите видяха, че нещо не е наред с Александър Лукашенко. Той изглеждаше отпаднал , не можеше да измине 300 метра пешком през Червения площад, наложи се да употребява електрическа количка.

На ръката си имаше превръзка, такава, каквато се поставя след интравенозна терапия . Лукашенко не остана на формалния обяд с Владимир Путин и другите гостуващи президенти.

Вечерта той отлетя за Минск и обратно на традицията не участва на церемонията по случай 9 май. Вместо Лукашенко от негово име, тирада произнесе министърът на защитата Виктор Хренин .
 Лукашенко упорства за гаранции за сигурността пред Шойгу
Лукашенко упорства за гаранции за сигурността пред Шойгу

Президентът напомня, че е контрактувано да се преразгледат всички контракти и съглашения

Константин Затулин, първи заместник-ръководител на комисията на Думата по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, удостовери пред " Подем ", че Лукашенко е болен, само че не сподели от какво тъкмо е болен .

" Там няма нищо толкоз свръхестествено, това не е Сovid. Просто индивидът е болен. Въпреки обстоятелството, че индивидът е болен, той счита за собствен дълг да пристигна в Москва, а по-късно вечерта на същия ден организира мероприятия в Минск. Вероятно има потребност от известна отмора , това е всичко ", сподели той.
 Парадът на Червения площад 2023 - какво не видяхме и какво не чухме
Парадът на Червения площад 2023 - какво не видяхме и какво не чухме

Най-скромният през последните години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР