Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу ,

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу ,
Коментари Харесай

Лукашенко отхвърли възможността за нов вот: Ако направим така, няма да му се види краят |

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен против, откогато пристигна на власт през 1994 година, през днешния ден прикани да се отбрани независимостта на страната в тирада пред негови последователи в Минск, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Драги другари, повиках ви тук не с цел да ме защитавате, а тъй като за пръв път от четвърт век можете да отбраните своята страна и нейната самостоятелност ", сподели той под овациите на хилядите присъстващи.

65-годишният президент отхвърли настояването на опозицията за нови избори след вота на 9 август, който той публично печели, само че съгласно критици резултатите са били фалшифицирани.

" Ако създадем това, няма да му се види краят. Изборите се състояха, няма по какъв начин фалшифицирани резултати да са повече от 80% от гласовете ", съобщи Лукашенко, имайки поради формалните резултати, съгласно които той печели изборите с малко над 80 на 100.

Президентът разкритикува правения съгласно него опит на Беларус да бъде наложено " държавно управление от чужбина ".
От предходната неделя десетки хиляди протестиращи оспорват преизбирането на Лукашенко, което съгласно тях е станало с измами.

Преди митинга последователи на Лукашенко скандираха прякора му " Батка " (баща) и " Няма да има Майдан ", имайки поради месеците на митинги в Украйна през 2013-2014 година, които смъкнаха от власт тогавашния проруски президент Виктор Янукович, отбелязва Асошиейтед прес.

И през днешния ден десетки хиляди в Минск участваха в " Шествие на свободата " против преизбирането на Лукашенко, съобщи Франс прес.

" Върви си! ", скандираха протестиращите по адрес на президента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР