Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу най-масовите

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен срещу най-масовите
Коментари Харесай

Президентът на Беларус отхвърли идеята за нови избори

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който е изправен против най-масовите митинги, откогато пристигна на власт през 1994 година, през днешния ден прикани да се отбрани независимостта на страната в тирада пред негови последователи в Минск, заяви Българска телеграфна агенция.

"Драги другари, повиках ви тук не с цел да ме защитавате, а тъй като за пръв път от четвърт век можете да отбраните своята страна и нейната самостоятелност ", сподели той под овациите на хилядите присъстващи.

65-годишният президент отхвърли настояването на опозицията за нови избори след вота на 9 август, който той публично печели, само че съгласно критици резултатите са били фалшифицирани.

"Ако създадем това, няма да му се види краят. Изборите се състояха, няма по какъв начин фалшифицирани резултати да са повече от 80 % от гласовете ", съобщи Лукашенко, имайки поради формалните резултати, съгласно които той печели изборите с малко над 80 на 100.

Президентът разкритикува правения съгласно него опит на Беларус да бъде наложено "правителство от чужбина ". От предходната неделя десетки хиляди протестиращи оспорват преизбирането на Лукашенко, което съгласно тях е станало с измами. Преди митинга последователи на Лукашенко скандираха прякора му "Батка " (баща) и "Няма да има Майдан ", имайки поради месеците на митинги в Украйна през 2013-1014 година, които смъкнаха от власт тогавашния проруски президент Виктор Янукович.

И през днешния ден десетки хиляди души в Минск участваха в "Шествие на свободата " против преизбирането на Лукашенко, съобщи Франс прес. "Върви си! ", скандираха протестиращите по адрес на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР