Президентът на Беларус Александър Лукашенко и руският му колега Владимир

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко и руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин дoговарят нова среща

Президентът на Беларус Александър Лукашенко и съветският му сътрудник Владимир Путин са провели телефонен диалог в неделя, съгласно телеграм канала Пул Первого, непосредствен до пресслужбата на беларуския президент, заяви " Интерфакс ".

" Лукашенко и Путин разискаха три блока от въпроси на съдействието -  обща стратегия за взаимоотношение в стопанската система, политиката, въпросите на сигурността. По-специално, те приказваха за по-нататъшни дейности в границите на съюзната страна за гарантиране на сигурността на Беларус и Русия ", прецизираха те.

" Основното, за което се разбрахме , е да определим датата на срещата в близко бъдеще. Нейната съществена цел ще бъде да се управлява осъществяването от двете държавни управления на напътствията, дадени по-рано от президентите. На първо място в региона на заменяне на вноса и във всички области на антисанкционно взаимоотношение ", се добавя в известието.
 Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си
Русия и Беларус организират щабна подготовка на войските си

Целта е обезпечаване на военната сигурност на съюзната страна

Също по този начин, беше разисквана подготовката за съвещанието на Висшия държавен съвет. Поради обстоятелството, че съвещанието на Съвета на министрите на съюзната страна е планувано за февруари, Висшият държавен съвет ще се организира през април-май. На срещата се чака да бъдат формализирани съществуващите съглашения, подписани съответните документи.

" Преди това обаче държавните глави ще обсъдят и изяснят целия кръг от настоящи въпроси по време на идната среща ", споделиха те.

Припомняме, че съветските сили използваха Беларус като плацдарм за несполучливата си офанзива против украинската столица Киев през февруари предходната година, а неотдавнашна поредност от взаимни военни дейности в Беларус разпали спекулациите, че Москва може да разчита на Минск да се причисли към нейната война в Украйна - нещо, което Минск изключи.
 Беларус удължи бойната подготвеност на армията до 30 януари
Беларус удължи бойната подготвеност на армията до 30 януари

Подразделенията на териториалните войски са предислоцирани в Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР