Президентът на Беларус Александър Лукашенко и на Русия Владимир Путин,

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко и на Русия Владимир Путин,
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин съгласуваха стъпки за взаимна подкрепа в условията на санкции

Президентът на Беларус Александър Лукашенко и на Русия Владимир Путин, са постигнали концептуално единодушие за взаимна поддръжка в изискванията на наказания, заяви прессекретарят на президента на Беларус Наталия Ейсмонт пред организация БелТА след петъчните им диалози в Москва.

"Държавните глави реализираха концептуално единодушие за взаимни стъпки за взаимна поддръжка в изискванията на санкционен напън, в това число във връзка с цените на енергийните източници ", сподели тя.

Президентите на Русия и Беларус се договориха за доставките на модерни модели военно съоръжение за Минск, заяви прессекретарят на беларуския водач.

"По време на диалозите [страните] се концентрираха върху развиването на военнопромишления комплекс и отбраната на Съюзната страна. По-специално, договорихме се за доставката на най-модерните модели военно съоръжение от Русия за Беларус в близко бъдеще ", цитира думите на Еймънт осведомителната организация BelTA.

Москва и Минск считат, че украинският спор може да бъде позволен във всеки един миг, в случай че Киев има предпочитание за това, съобщи прессекретарят на беларуския водач.

"Държавните глави дефинираха като приоритет и обширно разискаха обстановката в света, в района и в Украйна. Една от главните тематики в този подтекст беше напредъкът на договарянията, които се организират в Беларус, както и мненията на съветската и украинската страна ", цитира организация БелТА думите на Еймънт. Тя означи, че на тази среща е бил поканен и помощникът на Кремъл Владимир Медински. "След диалозите беше изразено единомислещо мнение - в случай че украинската страна пожелае, спорът може да бъде позволен във всеки един миг ", означи прессекретарят.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР