Президентът на Беларус Александър Лукашенко и иранският му колега Ебрахим

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко и иранският му колега Ебрахим
Коментари Харесай

От политика до култура: Беларус и Иран се договориха за всеобхватно сътрудничество

Президентът на Беларус Александър Лукашенко и иранският му сътрудник Ебрахим Раиси подписаха пътна карта за всеобхватно съдействие сред двете страни за интервала 2023-2026 година след, оповестява БелТА.

По време на срещата Лукашенко увери иранския държавен глава, че Минск ще направи всичко належащо за осъществяване на договореностите. " Можете да разчитате на нас " , акцентира той.

Пътната карта планува всеобхватно съдействие сред Беларус и Иран в политическата, икономическата, консулската, научната и софтуерната област , както и в образованието, културата, изкуството, медиите и туризма.

Споразумението за създаване на документа беше реализирано по време на срещата сред Лукашенко и Раиси в коридорите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие през септември 2021 година
 Снимка 610074
Източник:
 Лукашенко лети и до Иран
Лукашенко лети и до Иран

Миналата седмица от беше и в Пекин

След диалозите в Техеран двете страни подписаха проект за деяние за отбелязване на 30-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Беларус и Иран, междуправителствено съглашение за съдействие в региона на карантината и растителната отбрана, както и съглашение за екстрадиция на наказани лица за по-нататъшно изтърпяване на присъдите им.

Страните промениха и междуправителственото съглашение за интернационален авто превоз от 4 февруари 1998 година под формата на протокол.

Бяха подписани меморандуми за съгласие сред Министерството на културата на Беларус и Министерството на културата и ислямското управление на Иран , сред съпредседателите на Беларуско-иранската комисия за икономическо съдействие в региона на търговията и сред Държавния комитет по стандартизация на Беларус и Иранската национална организация по стандартизация.
 Снимка 610073
Източник:
 Дипломатическата безсмислица на Лукашенко
Дипломатическата безсмислица на Лукашенко

Никога не е имало такава бездна сред външнополитическите упоритости на Лукашенко и безспорната ирелевантност на Минск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР