Президентът на Беларус Александър Лукашенко е разпоредил от 6 октомври

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е разпоредил от 6 октомври
Коментари Харесай

Лукашенко забрани да се повишават цените в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е разпоредил от 6 октомври да бъде въведена възбрана за повишение на цените в страната. Той оповести възбраната след заседание, отдадено на инфлацията, заяви " БелТА ".

На срещата бяха разисквани най-наболелите въпроси, свързани с инфлацията и повишаването. Лукашенко насочи остри рецензии към виновните лица за непълен надзор и дейности в тази сфера за обезпечаване на заслужено ценообразуване във всички пазарни сегменти за необятен набор от артикули. Ситуацията в последна сметка наложи намесата на президента.

След срещата президентът разгласи решението си: " От шести (октомври - бел. ред.) се не разрешава всевъзможен растеж на цените. За-бра-ня-ва се! От днешния ден. Не от утрешния ден, а от днешния. За да не вдигнат цените за един ден. Затова от днешния ден повишението на цените се не разрешава. И не дай си Боже някой по счетоводствата да извърши нещо със задна дата, някакви калкулации, преизчисления. "

Александър Лукашенко означи, че в възбраната може да има избрани изключения, които могат да бъдат допускани единствено със заповед на съответни длъжностни лица - министъра на антимонополната регулация и търговията и губернаторите.
 Беларус отново постанова шестмесечна възбрана за експорт на зърно
Беларус отново постанова шестмесечна възбрана за експорт на зърно

Решението е на управляващите

Той изясни, че е взел такова решение, тъй като цените удрят тавана и са непостижими.

Лукашенко също по този начин предизвести, че на не би трябвало да има затваряне на обекти и опити на компании за овакантяване на пазара поради възбраната. Той разпореди на основния прокурор и ръководителя на Комитета за държавен надзор да наблюдават за осъществяването на заповедта и да подхващат строги ограничения против нарушителите. " Незабавен арест и наказателно дело ", сподели президентът на Беларус.

Александър Лукашенко акцентира, че не се опасява от рецензии по отношение на оповестеното решение, тъй като най-важното било да се води обективна политика. Той означи, че цените на производителите през днешния ден са несъразмерни и по тази причина е належащо да се понижи себестойността на продуктите и да се търсят други запаси. " Що се отнася до търговията, това не се разисква ", изясни Лукашенко. Според него изискванията за работа на локалните производители във връзка с цената на енергийните запаси са доста по-благоприятни от тези на съперниците им на Запад.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР