Президентът на Беларус Александър Лукашенко е подписал закон за увеличаване

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е подписал закон за увеличаване
Коментари Харесай

Държавната измяна в Беларус вече ще се наказва със смърт

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е подписал закон за увеличение на наказателната отговорност за екстремизъм и антидържавна активност. Той планува смъртно наказване за длъжностни лица, направили държавна измяна, оповестява пресслужбата на президента.

Законът планува разширение на обсега на наказателната отговорност за държавна измяна за всички лица, заемащи обществени длъжности или военни. Той вкарва и наказателна отговорност за агитация на тероризъм, дискредитиране на въоръжените сили, други войски и военни формирования.

За редица противодържавни закононарушения се открива и в допълнение наказване под формата на санкция в размер до към 650 000 $. " Тази мярка има за цел да обезпечи абсолютно възобновяване на вредите, породени от такива действия и да лиши причинителите от средства, с цел да продължат незаконната си активност ", се споделя още в известието.

Преди дни Лукашенко упрекна, че са задържали хипотетичен украински вредител и повече от 20 съучастници поради нападението против съветски боен аероплан, ситуиран покрай столицата на страната.
Службата за сигурност на Украйна, ръководена от разследващата работа на Съединени американски щати, създаде интервенция против беларуската република зад тила ни. Беше квалифициран терорист. Той е съветски жител с съветски паспорт, само че има и украински паспорт.
Александър Лукашенко, президент на Беларус

Беларус е единствената страна в Европа, която към момента ползва смъртното наказване, показва Ройтерс. То към този момент се ползва в страната за закононарушения като ликвидиране или тероризъм. Екзекуциите се правят с един изстрел в тила.

Новият закон е част от промени в наказателния кодекс, целящи да бъде засилено противодействието против закононарушения с екстремистка и противодържавна ориентировка, показва пресслужбата на Лукашенко.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР