Президентът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов заяви, не е

...
Президентът на баскетболния Левски 2014 Константин Папазов заяви, не е
Коментари Харесай

Константин Папазов очаква "златен дъжд" да се изсипе върху баскетболния "Левски"

Президентът на баскетболния " Левски 2014 " Константин Папазов съобщи, не е въпросът дали, а по кое време върху клуба ще се изсипе " златен дъжд ". Той се завърна като треньор на тима и съобщи, че клубът си е взел поука и няма да повтори грешките от преди две-три години.

Сините изживяха доста мощен интервал под управлението на Папазов по времето, когато спонсор беше " Велдер билд ", обвързвана с Цветан Василев. След банкрута на КТБ положителните времена за клуба свършиха, а Папазов сътвори нов клуб - " Левски 2014 ". Тогава той изясни, че това се постанова поради остро несъгласие с ръководителя на " Левски " Юлия Боянова и изрази вяра, че последователите ще припознаят тима му.

" Съвсем естествено е върху " Левски " да се изсипе " златен дъжд ". Бъдете сигурни, че рано или късно " Левски " ще бъде финансово гарантиран. Човек единствено би трябвало да е подготвен да изтърпи болката и тъгата, която към този момент е предходна ", сподели Папазов.

" Това е като един мъж, като хване едно момиче - рано или късно ще... стигне до обич. Единственото незнайно е по кое време " Левски " ще бъде финансово постоянен и ще бъде солта и пиперът на българския баскетбол. Това е по подразбиране (по условие), както е съвременно да се споделя ", съобщи той.

 Капитанът на
© LAP.bg

Капитанът на " Левски " Алекс Симеонов съобщи, че е имал две оферти от чужбина, само че е решил да остане в тима

Надеждата му е да развие боеспособен тим, построен от най-вече млади играчи. Целта пред отбора е петото място в шампионата и положително показване в Балканската лига, където " Левски " е повторен първенец.

" Започваме сезона с много огромна упоритост. Играчите не са душевен обременени и няма напрежение. Амбицията пред тима е да играем бърз и атрактивен баскетбол, който да се хареса на хората ", съобщи треньорът на " Левски ".

Двете малките екрани

Папазов сподели, че Българската баскетболна федерация и клубовете в лигата са подготвени да подпишат двугодишен контракт за телевизионните права. Според него най-важната съставна част при съглашението не са финансовите параметри по договорката, а вярната тактика за развиване на баскетбола в България.

" Не желаем да извиваме на никого ръцете и да ги използваме. На този стадий националната телевизия е с едни гърди напред, само че това по никакъв метод не трансформира нещата. Желанието на лигата и клубовете е да подпишем двугодишен контракт, като се опитаме да развием нашия артикул като класа ", сподели Папазов.

Той добави, че за пръв път има интерес от две малките екрани за лъчение на шампионата, едната от които е националната телевизия.

" С Българска национална телевизия сме в доста напреднали договаряния, като идващите три кръга ще се излъчват от тях въз основата на устно и документално съглашение. Искаме да създадем най-хубавото за баскетболната лига и за българската федерация, които вървят ръка за ръка в договарянето на телевизионните права. "

Неправилното ръководство

Папазов добави, че не е окуражен от обстановката в българския спорт поради неправилната тактика на работа. Според него превръщането на професионалния спорт в аматьорски в страната ще се случи скоро.

" Спортът като обществена активност е тотално объркана в българската реалност спрямо европейските стандарти. Независимо, че сме държава-членка в Европейски Съюз, членуваме в Европейски Съюз, единствено където ни изнася. Едно от нещата, което заплаща висок налог на тази народна власт, е, че българският спорт не доста постепенно, а много бързо умира. Ще пристигна денят, когато спортът ще стане аматьорски ", добави Папазов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР