Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че вярва, че европейската

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че вярва, че европейската
Коментари Харесай

Лапорта: Суперлигата може да стартира през 2025

Президентът на Барселона Жоан Лапорта съобщи, че има вяра, че европейската Суперлига може да стартира през 2025 година, в случай че основно решение на съда отиде в интерес на плана. Дело, в което се твърди, че ръководещите футболни звена УЕФА и ФИФА са злоупотребили с властта си, когато заплашили с изключване клубове или играчи, включили се към препоръчаната Суперлига, чака решение от Съда на Европейския съюз.

Европейският футбол бе разтресен през 2021 година от опит на 12 клуба да основат Суперлига, само че след серия от митинги на почитатели и възражения от държавни управления, множеството от тимовете се отдръпнаха от концепцията. Единствено Барселона, Реал Мадрид и Ювентус не престават да упорстват за реализиране на плана, без значение от неодобрението на разнообразни страни.

„ През март или април ще разберем присъдата на Съда на Европейския съюз. Суперлигата ще бъде отворен шампионат. Нямаше да вляза в този план, в случай че шампионатът не бе отворен “, сподели президентът на Барса за радиостанция Cadena SER, добавяйки следното: „ Ако решението е в наша изгода, мисля, че Суперлигата може да започва през 2025 “.

„ Голямата шестица “ в британската Висша лига – Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, бяха част от 12-те клуба, които предложиха плана. Въпреки това, те се отхвърлиха от концепцията, като дадоха обещание да не се причисляват още веднъж. Лапорта загатна, че Суперлигата може да действа като съперник на Премиършип. „ Мисля, че първоначално ще създадем европейски шампионат, който да се конкурира с Висшата лига. Не мисля, че британските клубове ще влязат първоначално, това е персоналното ми мнение “, продължи Лапорта, като предвижда, че нещата ще „ приключат с композиция “ сред евентуалната европейска Суперлига и Висшата лига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР